Cevap eklenmemiştir
Offline
Son giriş: 24/06/2012
Top Kadayıf Tatlısı

Malzemeler

250 g kadayıf
1/2 paket eritilmiş margarin (ben tereyağıyla yapıyorum her zaman)
1/2 su bardağı sıcak süt
ceviz

şerbeti için:
2,5 su bardağı şeker
3 su bardağı su
3-4 damla limon

Hazırlanışı

Kadayıfları bir kaba alıp yağları ilave edip iyice tel tel açalım Bir küçük kase ya da çay fincanının içine bir parça koyup ortasını açalım ve cevizi dolduralım üzerini kapatıp sıkıca bastıralım Tepsiye ters çevirip 180 derece fırında kızarinca cevizleri koyalim devam pişirelim Çıkar çıkmaz her birinin üzerine birer kaşık sıcak sütü döküp üzerini kapatalım Beş dakika sonra önceden hazırlayıp soğuttuğumuz şerbeti üzerine dökelim yine kapatalım

Şerbeti için de su ve şekeri kaynatalım koyulaşıp ağır akmaya başlayınca kapatıp 3-4 damla limon dökelim
Afiyet olsun

Yorumlar