1 mesaj [Son gönderi]
Offline
Son giriş: 26/05/2011
MERCİMEKLİ HAŞHAŞLI BÖREK
Mercimekli Haşhaşlı Börek

Malzemeler:

  • 4 yufka
  • 1 su bardağı yeşil mercimek
  • 1 orta boy soğan
  • 1/2 demet maydanoz
  • 1 su bardağı ezilmiş haşhaş
  • 1 su bardağı sıvıyağ
  • 1 yumurta sarısı
  • 1/2 çay bardağı sıvıyağ
  • Tuz, karabiber, pul biber

Yapılışı:

İnce doğranmış soğan yağda kavrulur. Üzerine haşlanmış ve süzülmüş mercimek ilave edilip kavurmaya devam edilir. Bir miktar kavrulduktan sonra ocaktan alınır. Sonrasında tuz, pul biber, ince kıyılmış maydanoz ilave edilir.

Ayrı bir kapta haşhaş ile sıvıyağ karıştırılır. Tezgahın üzerine serilmiş olan yufkanın üzerine hazırlanan haşhaşlı karışımdan sürülür. Üzerine ikinci yufka serilir. Sonrasında ikinci yufkanın üzerine yapılan sıvıdan sürülür. İlk önce ortadan kesilmek suretiyle 12 adet üçgen elde edilir. Kesilen yufkanın kenarına harç koyulup resimdeki gibi küçük küçük sarılır. Sarılan bu börekler yağlı tepsiye koyulur. Aynı işlem 3. ve 4. yufkalara da uygulanır.

Üzerine yumurta sarısı sürülerek, önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirilir.

Yorumlar

Offline
Son giriş: 26/05/2011

Yine döktürmüşsün ablam..Ellarine sağlık..

(X)
Kapat
-->