5 mesaj [Son gönderi]
Offline
Son giriş: 30/06/2011
Iftar Yemekleri

Selamun aleyküm ablalar kardesler,

insallah hepiniz iyisinizdir.

Iftarda ne yemekler yapiyorsunuz? Yaptigimiz yemekleri paylasalim ki , herkes aksama kadar kara kara bugün ne pisirsem diye düsünmeyip, fikir edinebilsinler:)

Ben baslayayim, ilk gün mercimek corbasi, havuclu bezelyeli pilav ve izmir köftesi yaptim. Isteyenlere tarifini de verebilirim.

Selam ve dua ile...

Yorumlar

Offline
Son giriş: 29/01/2012

Domatesli yeşil mercimek çorbasıyla yaprak sarmamız var bu gün Rabbim yemeyi nasip eylerse.

Cümleten hayırlı Ramazanlar.

Offline
Son giriş: 09/11/2011

ve aleyküm selam özlem kardesim Allah razi olsun cok güzel düsünmüssün.Ben bugun iftar yemegine davetliydim elhamdülillah,önümüzdeki iftarada daha düsünmedim bakalim iftara daha cok var insallah:) ama senin yaptigin izmir köftenin tarifini alabilirim :)

Offline
Son giriş: 30/06/2011

Ben bu tarifi kitaptan aldim, ayni kitapta yazdigi gibi yaziyorum:

Gerekli Malzeme:

- Yarim kilo kiyma
- 1 büyük sogan
- 2 dilim bayat ekmek
- 1 yumurta
- yeterince tuz, karabiber
- 2 kasik yag
- 2 büyük domates
- yarim kasik sacla
- 2 bardak su
- 1 kücük demet kiyilmis maydonoz

Yapilisi:

1. Yarim kilo kiyma, rendelenmis sogan, islatilip suyu sikilmis iki dilim ekmek ici, yerince tuz, karabiber, kiyilmis maydonoz ve bir yumurta kirilip güzelce yogrulur.

2. Bu kiymadan ceviz büyüklügünde parcalar alinip islatilmis iki el arasinda parmak seklinde köfteler yapilip bir tarafa birakilir.

3. bir tava icerisinde yag kizdirilir. bi kizdirilmis yahda yanliz üzerlerinin renkleri dönecek kadar köfteler sallanarak cok hafif ateste tutulur. yaglariyla birlikte bir tencereye alinir.

4. hafif ateste önce yagda salca öldürülür, sonra kabuklari soyulmus, cekirdekleri cikarilmis ve kücük parcalara bölünmüs domatesler katilir. domatesler iyice öldürülür. bu erimis yagli domates suyu, oldugu gibi köftelerin üzerine gezdirilir. hepsinin üerine iki bardak su dökülür, orta hararetteki ateste 5 dakika kadar pisirilir.

katre (editör)
Offline
Son giriş: 02/06/2011

:) özlemcim bir corba neyimize yetmez,bizde yemek hic yenmiyor inan ama bugün misafirim var mecbur biraz birseyler yapacam,patlican kebabi, pilav,salata corba,dünden kalan yemeklerimizde var yeter.

Ramazanda cok yememek lazim,ibadet edebilmek icin hafif ve az yemeye özen gösterilmeli.

Bütün gün oruc tutuyoruz nefsi terbiye ediyoruz ama iftarda fazlasiyla nefsimizi simartiyoruz o yüzden ikinci günü oruc tutmak zor oluyor ama hep az ve hafif yemekler yesek nefsimiz o duruma alisiyor cok daha rahat geciyor oruc.

Cenab-i hak nimetlerin kiymetini bilmeyi nasip etsin,en cok israf ramazan ayinda yapiliyor dikkat edelim.

vesselam

Offline
Son giriş: 30/06/2011

Cok haklisin ablacim, dogru dedigin, cok yemek yendigi zaman insanda bir tembellik olusuyor.
cok yemek, cok uyumak ve gereksiz yere cok konusmak gaflete sebeptir demisler.
Insallah dediklerini dikkate alacagim

Ben de okul yüzünden yemek vakti evde bulunmadigimdan, ramazanda bilmedigim yemekleri ögrenmeye calisiyorum.

(X)
Kapat
-->