Cevap eklenmemiştir
katre (editör)
Offline
Son giriş: 02/06/2011
ÇİLEK SOSLU KARTOPU


ÇİLEK SOSLU KARTOPU
MALZEMELER:
◦ 1 lt. süt
◦ 125 gr. margarin
◦ 1 su bardağı un
◦ 1 su bardağı şeker
◦ 2 paket vanilya
◦ 2 adet damla sakızı
Üzeri İçin:
◦ Hindistan cevizi
◦ Çilek
HAZIRLANMASI:
1. Bir tencerede margarini eritip üzerine unu ekleyip kokusu çıkana kadar kavurun.
2. Üzerine sütü ilave edip sürekli karıştırın.
3. Kaynamaya yakın şekeri, damla sakızını ve vanilyayı ilave edip 4-5 taşım kaynatıp ocaktan alın.
4. Mikser ile 5 dakika çıpıp, (düz, silindir şeklindeki) meşrubat bardaklarına boşaltın. Oda sıcaklığına gelince buzdolabına koyup en az 4-5 saat bekletin.
5. Buzdolabından alıp bardakların üst kısmına su doldurup bardağı hareket ettirerek muhallebiyi bardaktan yavaşça çıkartın.
6. Islatılmış bıçak yardımı ile muhallebiyi dilimleyip hindistan cevizine bulayıp servis tabağına dizin.
7. Yıkayıp temizlediğiniz çilekleri blendırdan geçirip muhalebilerin üzerine dökün.

mutfakmaceralari

Yorumlar

(X)
Kapat
-->