Cevap eklenmemiştir
Offline
Son giriş: 24/06/2012
Ceviz Reçeli Tarifi

Hanımlar, size çok farklı bir ceviz reçeli tarifi vereceğim; tadı da çok leziz :)

ceviz receli
MALZEMELER:

  • 2 kg şeker
  • 1 adet kabuk tarçın
  • 50 tane kadar ceviz küçük olacak
  • limon tozu
  • yarım kg kireç (12 lite suda eritilecek)
  • 2 kg şeker
  • 3-4 karanfil
  • 1 paket vanilya

Yapılışı:

Olgunlaşmamış cevizler toplanır, soyulur suya bırakılır. Her gün suyu süzülür zeytin yapar gibi acı suyu değişir; ben 21 gün beklettim.

Kireç 12 litre suda eritilir; duru suyuna cevizler yatırılır, 1 gün bekletilir. Tencereye şeker ve ceviz alınır, ağzı kapatılır. 1 gün bekletilir, 20 dakika kaynatılır ateşten alınır.

Ilınınca tekrar kaynatılır, 4-5 defa aynı işlem yapılır kıvama gelince karanfil ve tarçın ilave edilir.

5 dakika daha kaynatılır, limon tozu ve vanilya eklenir; kıvam reçel kıvamı olunca soğuyunca cam kavanozlar doldurulur.

Afiyet olsun

Not: Mayıs sonu haziran başında olan cevizden yapılıyor.

Yorumlar

(X)
Kapat
-->