27 mesaj [Son gönderi]
katre (editör)
Offline
Son giriş: 02/06/2011
TüM ÜYELERiN DiKKATiNE

selamun aleyküm

Sitemizin degerli üyeleri, istek üzerine sitemizin forum kisminda memleketim ve dertleselim adli forumlar acildi, isteyen üyelerimiz memleketlerini bize tanitabilirler, derdi, sikintisi olan kardesler yardim, manevi destek ve tavsiye almak üzere sikintilarini bizimle paylasabilirler insaallah.

Ayrica kulüpteki dini bilgiler katagörisinde veya dertleselim bölümünde dini mevzularida bizlerle paylasabilirsiniz, hatta hergün bir üyemizin bir dini konu secerek onu üyelerimizle paylasa bilir,hergün bir dini mesele müzakere edilmis olunur.

sizlerin yardim ve destekleriyle insaallah, vaktimizi daha verimli gecirmeyi arzuluyoruz, cenab-i hak cümlenizden razi ve memnun olsun.

selam ve dua ile..

Yorumlar

Offline
Son giriş: 26/05/2011

Katreciğim Hataylı olduğunu görünce yazmadan duramadım. Geçen yıl Mayıs ayında tur gezisiyle Hataya gittim. Biraz gezme ve müzesini görme şansım oldu.Şehrin ortasından geçen nehir Allahın lütfu. Harbiye, Samandağ ilçelerini gördüm. Özellikle Harbiye kuş seslerine, su sesine doyacağınız çoook güzel bir mekan. Orda soğuk salata çeşitleri ve tabiki künefe yedik. Tek kelimeyle şahane. Yurdumuzun her köşesi gibi Hatay da çok güzel bir şehir.

katre (editör)
Offline
Son giriş: 02/06/2011

Gülerim harbiye cok güzeldir, masalar soguk sularin icinde,havalar zaten cok sicak oluyor,agaclik bir yerde oturuyorsun ayaklarinin altindan soguk sular akiyor,mis gibi yemekler geliyor, kus sesleri, su sesleri zaten insani rahatlatiyor üzerine birde sicak ekmek,salata ve kebab geldimi tamamdir.. :)

En sonundada sicak bir künefe yersin...tam ehl-i keyif olursun :) genel olarak insanlari keyfine,zevkine düskündür,maalesef doguya nisbeten iman zayif ama son yillarda hamdolsun dersaler sohbetler artmaya basladi.

Offline
Son giriş: 26/05/2011

Merhabalar Arkadaşlar, ben Elazığlıyım. Doğunun şirin illerinden olan şehrimiz, gezilip görülmeye değer. halkı sıcakkanlı v e yardımsever. Hazar gölü ve baraj gölüyle üç tarafı suyla çevrili yarım ada gibi .İçinde barındırdığı Harput, tarihi kalıntıların olduğu, evliyalar diyarı ve gakgoşların memleketidir. Dışardan Elazığa tayinle veya öğrenci olarak gelirken insanlar, bilmedikleri için üzülerek korkarak gelirler, dönerken ağlayarak ayrılırlar. mutfağı oldukça zengin yemek çeşitli , kendine has şivesiyle ve geniş musikisiyle göze çarpmaktadır.

Offline
Son giriş: 27/05/2012

GAKKOŞLAR DİYARI: selamunaleyküm ben elazıglıyım insanları pek canayakındır ve misafirperverlerdir yemek konusunda içli köfte meşurdur taş ekmegi harput köftesi içlerindedir
tarihi zenginligide çoktur harput kalesi ve misland gezilebilecek yerlerdir içli köte tarifimiz:

MALZEMELER: (Ortalama 22 tane köfte için)

2,5 bardak ince bulgur (250 gr.)
1 yumurta
1 ince kıyılmış kurusoğan
1-2 yemek kaşığı salça
3- 4 kaşık un, tuz

İç malzemesi:

300 g kıyma
4-5 küçük doğranmış soğan
1/2 su bardağı bardağı ceviz içi
Karabiber, tuz

YAPILIŞI:

Kıyma kavrulup suyunu çekince soğanlar eklanir, sağanlar yumuşayınca ceviz ve bahratları katılarak soğumaya bırakılır.
İnce bulgurun üzerini geçecek kadar kaynar su ilave edilip ağzı kapalı bekletilir.(Aslında ıslanmadan bilek gücüyle yapılır. Ben daha kolay yapabilmeniz için ıslama yöntemini tavsiye edeyim ki, baştan zor diye vazgeçmeyin.:))
Islanıp yumuşayan bulgura diğer köfte malzemeleri katılarak yaklaşık 10 dak. yoğurulur. ( Bulguru ıslamadan yapacaksanız, bütün malzemeleri karıştırdıktan sonra yeterince su ilavesi yaparak köfteyi yenebilir kıvama gelene kadar yoğurun.).
Yoğurulan harçtan yumurtadan büyük parçalar koparılarak, sol avuç içine alınır. Avuç içindeki köfte sürekli döndürülerek sağ işaret parmağıyla köftenin ortası oyulur. Bu esnada ellerin kayganlığı sağlaması açısından ıslak kalmasına özen gösterin.
Tamamen soğuyan iç harcı, kapanmasını zorlaştıracak kadar fazla, ortası boş kalacak kadarda az koymamaya dikkat edilerek doldurulur. (Yaklaşık 2-3 tatlı kaşığı.)
Doldurulan içliköfleler geniş bir tepsiye fazla sıkııştırılmadan bırakılır.
Kızartmak için köftelerin üzerini kapatacak kadar sıvıyağ kızdırılıp, köfteler çok sıkı olmayacak şekilde tencereye bırakılır.
Kızarma esnasında kevğirle yavaş hareketlerle köfteler hareket ettirilir.
Haşlama yapmak için de kaynayan su dolu tencereye atılır ve köfteler suyun yüzüne çıkmaya başlayınca bir iki dakika daha beklenip servis tabağına alınır.
Haşlanacaksa bol tuzlu su kaynatılır, köfteler çok sık olmayacak şekilde tencereye konur.
Köfteler suyun yüzüne çıkmaya başlayınca bir kaç dak. daha bekletilip çıkarılır.

katre (editör)
Offline
Son giriş: 02/06/2011

Gülerim, elaziga gitmek nasip olmadi ama elazigli bir arkadasim var cok severim, yemekleri gercekten cok güzel, özellikle patlican ve biber dolmasi cok güzel oluyordu.

O arkadasimda en cok taktir ettigim disiplinli olmasiydi, tabi bir kisinin özelligiyle memleket degerlendirilmez ama cok cana yakin iyi biri arkadasim,suan orada :) izne gitti.

Offline
Son giriş: 26/05/2011

katreciğim, inşALLAH Elazığa gelirsiniz. gerçekten şehrimiz sakin sevimli ve güvenli bir şehir. benim yorumum değil, dışardan gelenlerin yorumu bu. biber ve patlıcan dolmasına gelince, özellikle kurusu halk tabiriyle kofik dolması çok lezzetli olur. temmuz eylül arası balkonlar dolmalık biber ve patlıcanla renklenir. dediğim gibi halkımız yardımsever ve paylaşımcı. tabi heryerde olduğu gibi istisna da çıkabiliyor. selamlar...

Offline
Son giriş: 26/05/2011

Selamün aleyküm arkadaşlar

Katre kardeşim öncelikle size teşekkür ederim memleket konulu bu forum gerçekten iyi oldu :)

Benim ailemin kökleri Rumeli ve Balkanlara dayanıyor annem, babam hepsi İstanbul'da doğup büyümüşler yani benim köyümde, memleketimde İstanbul arkadaşlar bu durumdan şikayetçi değilim ama küçüklüğümden beri köyüne, memleketine giden arkadaşlarıma, komşularımıza hep özenmişimdir. Keşke bizim de bir köyümüz olsa da gitsek demişliğim çoktur :)
Ben de ülkemizin her köşesini memleketim varsayarak imkanlar dahilinde ve fırsat buldukça başka şehirler görmeyi çok seviyorum.

İşte böyle arkadaşlar İstanbul'u anlatmama gerek yok sanırım :)

Selam ve dua ile...

katre (editör)
Offline
Son giriş: 02/06/2011

Füsun bir ara kocaelinde ikamet ettik ama hatayi cok özledik, hep sunu söylerdik o bir köy var gitmesekte,görmesekte o köy bizim köyümüzdür :) seninkide o misal olsun, türkiyenin her kösesi aslinda bizim.

istanbul cok güzel 2 sene önce gitmek nasip oldu,gezdik baya ama hakikaten degisik bir havasi var,insani etkiliyor,zaten dersaneler sohbetler masaallah hic duymuyor nerdeyse.

Elhamdülillah ya cenab-i hak bizi yokluk karanliklarinda birakmadi, yaratti dünyaya gönderdi, islamiyetle sereflendirdi...

Offline
Son giriş: 29/03/2012

s.a ben gazi antepliyim bende memleketimi tanıtmak istiyorum biraz acemi oldugumdan paylaşmak istediklerim görüntüleri paylaşamıyorum bizim şehrimizde çok güzel bütün türkiyenin oldu gibi yöresel yemeklerimiz özelikle tanınan baklava tatlımız çok güzeldir özelikle ramazan bayramlarında adet haline gelen yuvarlamamız ve daha bir çok güzeliklerimiz var malesef görsel paylaşamıyorum dedigim gibi acemilikten antepten bütün kardeşlere selamlar

katre (editör)
Offline
Son giriş: 02/06/2011

Halisegüler´cim antep bizim komsumuz oluyor yani tatlisi zaten dünyaca mesur :) antebin insanlari cok hos oluyorlar,sicak, samimi birde genel olarak dindar olarak tanidim ben onlari.

Güzel bir yer gercekten,gidip görmek nasip olmustu cok sükür.yolunuz düserse hataya gelin, tabi olamasamda size evine acacak birileri muhakkak cikacaktir.

Kullanıcı girişi